17 Eylül 2010 Cuma

Ah o yeşil elbise!


Ian McEwan'ın romanından uyarlanan Joe Wright filmi "Atonement"'ın belki de en çok konuşulanlarından biri hiç kuşkusuz Keira Knightley'in giydiği yeşil elbiseydi. Son derece zarif  çizgilere sahip bu elbise pek çok derginin kapağını süsledi ve böylece filmin reklamını en başarılı şekilde yapan unsurlarından biri oldu. Filmin kostümlerine imzasını atan tasarımcı Jacqueline Durran. Yönetmen Wright, Cecilia'nın (Keira Knightley) giyeceği kıyafet için yeşil rengini özellikle istemiş. Bunun üzerine Durran ve ekibi en doğru yeşili ve en doğru kumaşı bulmak için epey ter dökmüşler. Tüm bu sürecin sonucunda ortaya muhteşem bir elbise çıkmış. Filmin diğer kostümleri de 1930'lu yılların havasını ve zarafetini tam anlamıyla yansıtmayı başarıyor.Filmin kostümleriyle ilgili  Jacqueline Durran ile yapılmış bir ropörtaja buradan ulaşabilirsiniz.








3 yorum:

Adsız dedi ki...

Keira'nın yeşil elbisesi, harika, muhteşem, olağanüstü ve hatta "superb"!:) amma velakin ne demiş gaultier; "bir kadının giyebileceği en güzel giysi sevdigi erkegin kollarıdır, ben işte bunu giyemeyen kadınlar için moda üretiyorum.":))

Yine de, olsa giyilir bu yeşil elbise ve şuna ne dersin, spor filan; http://photos.posh24.com/p/865179/z/style_tips/holly_montag_green_maxi_dress.jpg

Site çok güzel, sevdim. Devamı gelir umarım, takipteyim ve hoşçakal:))
lusinya

Adsız dedi ki...

Bir yeşil elbise daha buldum. Bu da harika!

http://www.celebrityinspirations.com/wp-content/uploads/camilla-belle-green-bcbg-max-azria-ruffle-dress.jpg

lusinya

Clea dedi ki...

Camille Belle'in elbisesi gerçekten çok güzel. yeşillere dikkat:)