17 Kasım 2010 Çarşamba

Sarıya saten yakışır!


Romantik komedi türüyle aram pek iyi değil. Türkçeye çevrilmiş ismiyle "Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir"i de izlemedim. Belki şu ana kadar izlediğim diğer örnekleri kadar kötü değildir ya da hadi önyargılı olmayayım, belki de çok iyidir, eğlencelidir bilmiyorum. Dolayısıyla konuya filmden bahsederek değil, direkt elbiseden giriyorum!


Filmin kostüm tasarımcısı Karen Patch tarafından dizayn edilen elbisede baştan aşağı saten kumaş kullanılmış. Benim çok sevdiğim bir renk olan sarının satenle birleşmesi ortaya pek şık bir görüntü çıkarmış. Tıpkı Frida filmindeki siyah elbisede olduğu gibi burada da iddialı bir sırt dekoltesiyle karşı karşıyayız. Sırt dekoltesini çapraz şekilde kesen şeritler önde ince kemer misali bir görüntü oluşturuyorlar. Üzerinde gereksiz hiçbir ayrıntı taşımayan bu sade ama şık elbiseye beyaz bir gece çantası ve 84 karatlık Harry Winston tasarımı elmas kolye eşlik ediyor. Elbise hakkında araştırma yaparken edindiğim bilgilere göre Kate Hudson'ın görüntüsü üzerinde oldukça yoğun bir çalışma yapılmış. Konuyu kapatmadan kişisel bir fikrimi eklemeden edemeyeceğim. Makyaj için bir ton malzeme, saçlar için Kérastace şampuan ve bir sürü yardımcı malzeme falan kullanılmış. Elbisenin fotoğrafları için filmin görüntülerine bolca baktığım için kesin olarak söyleyebilirim ki Kate Hudson'ın saçları filmde pek bir feci gözüküyor. Elbiseyi giydiği sahnede saçları toplamakla çok doğru bir karar vermişler. Demek ki bazen üzerinde ne kadar uğraşılsa da bazı şeyler iyi olamıyor. Neyse son söz; elbise iyi, saçları boşverin! 

  



                                     

5 yorum:

justine dedi ki...

Şimdi burada, ne çok uzağım, satenden ve hatta sarıdan! Canım günaydın sana, yine çok hoş bir elbise bulmuşsun, bayıldım.
Ve kocaman sarıldım tabii.

Clea dedi ki...

canım benim, ne güzel beğenmen. ben de sarıldım, hem de çok.

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Bloglar arasında gezinirken burayı fark ettim. Hoş bir tema. Ukalalık yapmak niyetinde değilim. Bir öneri olarak The Heiress filminden Miriam Hopkins'in bizzat o filmde giydiği kostümleri de irdelemenizi öneririm. Filmin güzelliği bir yana (elbette bence) kostümlerde bir o kadar zarifti.

Clea dedi ki...

Yorumunuza sevindim, ukalalık ne demek, öneri olması hoşuma gider. Ben de merak ettim şimdi, araştıracağım:)

Clea dedi ki...

Kostümlerin sahibi Edith Head'miş. Bloğuma onunla giriş yapmıştım:)