13 Kasım 2010 Cumartesi

Silence Becomes You: Kardeşliğin büyülü dünyasında*



Silence Becomes You zannediyorum ki kimsenin dikkatini çekmeyi başarabilmiş bir film değil. Zaten dikkat çekmesi için gereken çoğu öğe, örneğin güçlü bir senaryo, çarpıcı oyunculuklar ya da mükemmel bir görsellik gibi şeylerin hiçbiri filmde yok. Çoğu kişinin sıradan ya da sıkıcı diyebileceği bir film hatta. Tüm bunların ardından "bence mükemmel bir film" diyen bir cümle kurmayacağım korkmayın:) Ama sadece tek bir yönünü sevdiğiniz filmler olur ya, işte Silence Becomes You oradan paçayı sıyırmış durumda benim nezdimde.

Film, sihir ve büyü gibi mistik öğelerden fazlasıyla nasibini almış, birlikte yaşayan iki kardeşin öyküsünü anlatıyor. Kardeşlerin bu mükemmel birlikteliği, bir süre sonra bir gece eğlence olsun diye dünyalarına soktukları bir erkek nedeniyle bozuntuya uğramaya başlıyor. Ve film, hep birarada olmuş, hiç ayrılmamış iki kardeşin kıskançlık, aşk, çocukluk, birbirinden kopamama gibi duygularının etrafında dönüp duruyor. Ben filmin içerdiği o kardeşlik duygusunu seviyorum. Bu duyguyu çok naif bir şekilde anlatışını da. Ama işte o kadar, daha fazlası yok zaten filmde ve zaten o iddiaya sahip bir filmde değil. Tüm bunların yanında filmin en büyük güzelliği ise kostümleri. Belki her zevke hitap etmeyecek bir tarz ama kesinlikle filmin içerdiği o büyülü dünyaya uyuyor. Tüller, kadifeler, hırkalar, çoraplar ve satenler arasında rengarenk bir stil oluşturulmuş. Kostümlerle aynı tarzda bir set tasarımına da sahip film. Dekorlar ve kostümler tam bir uyum içinde. Kostüm tasarımcısı  Elizabeth Wilson.


                        

                        

                           

                         

                                     
*Justine, senin yazından ve senin için.

2 yorum:

justine dedi ki...

Canım, bu filmi ilk gördüğümde (Seyrettiğimde diyemem, çünkü ben bu filmi sanırım hep gördüm, baktım yani. Seyretmedim:)), kıyafetlere ve evin tüllerine, perdelerine bayılmıştım. İki kadının da tarzı muhteşemdi, çorapları, kadifeleri... Büyülü bir dünyaydı, evet.

Clea dedi ki...

sen göstermiştin sanırım bana bu filmi. nerden aklıma geldi bilmiyorum. belki de kardeşlikten, evet:)