16 Aralık 2010 Perşembe

Blake Edwards


The Pink Panther, Breakfast at Tiffany's, The Party, Days of Wine and Roses, Victor Victoria... Bu güzel filmlerin yaratıcısı Blake Edwards hayata gözlerini yumdu. Huzur içinde yatsın.

2 yorum:

justine dedi ki...

Ah, çok üzüldüm ben.
Pembe Panter serisi ve The Party unutulur mu hiç? Edwards'ın konuk olduğu oscar töreni hâlâ aklımda, ne eğlenceli bir konuşmaydı. Huzur içinde uyusun. Lütfen öyle olsun.

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Sen paylaşınca merak ettim. Pembe panterin orjinal versiyonuna hayran kalırdım. Çocukluğumda trt de yayınlanırdı ve benim ilham kaynağımdı... Hele o müfettiş yok mu... Onun o sakarlıklarından ilham almış olmalıyım ki, dünyada kapıyı açarken kafasını kapıya çarpabilecek raddeye ulaşmış sakarlığın ve beceriksizliğin nirvanasında sek sek oynayan bir adam oldum. Fakat bu yazıyı görüp de Aaa! o pembe panteri bunun eserimiymiş diyene kadar fark etmemiştim bile. O kadar üzücü ki... Etrafımızda ki yaratıcı dünya birer birer eksilirken gidenleri yaşarken anamamak... Belki yenileri de gelecektir diye düşünülse de her birey tek ve yalnızdır... Garip bir şekilde zoruma gitti. Üzüldüm. Şimdi sevdiğim tüm yapıtların yaratıcıları ile tanışmak, onları tanımak ve okumak adına ve hatta belki anlayabilmek adına da hayatımda zamandan yana yeni bir pencere daha açmaya karar verdim... Evet yapmam gereken bu olmalı...
Hepimizin başı sağolsun...
İyi geceler, sevgiyle kal...