15 Temmuz 2011 Cuma

Sevgili baylar!


Hafızamın derinliklerinden bulup çıkardığım şık, farklı, kışkırtıcı ya da rahat kombinleriyle bu güzel perşembe gecesini beylere ayırmaktan gurur duyuyorum!:) Beyefendilerin kıyafetleri üzerinde kısa bir gezintiye çıkalım o halde; The Great Escape'in karizmasıyla tüm filmi götürebilecek kudretteki oyuncusu Steve McQueen film boyunca motor üzerinde olduğu için kendisini oldukça rahat ama şık kıyafetlerle görüyorsunuz. Gerçi McQueen'in en sıradan şeyi bile giyse onu hoş gösterecek bir sihire sahip olduğunu düşünüyorum ya neyse. Hemen altında serinin hiçbir filmini izlemediğim ama olaya vakıf olduğum Bridget Jones Diary filminden Hugh Grant var. Filmdeki karakterine uygun bir şekilde poz veren Grant nam-ı diğer Daniel Cleaver, Mr. Darcy'den çok daha radikal bir seçimle karşınızda. Kendinden emin görüntüsüyle farklı ama şık bir takım. Zamanında sinemada izlediğim pek bir heyecanlı, Hollywood usulü politik aksiyon Body of Lies'ın en stil adamı Mark Strong (filmdeki adıyla Hani) bu listede olmayı hakeden isimlerden. Filmi izleyenler hatırlayabilir, giydiği takımın şıklığı sahip olduğu karizmasıyla daha da fazlalaşıyordu. İki Godfather filmiyle ama aynı tarzda takımlarıyla görünen Al Pacino ise mafyavari bir şıklık içerisinde. Epeydir büyük bütçeli filmlere terfi eden Daniel Craig, sadece fotoğraflarına bakıp gördüğüm kadarıyla The Golden Compass'da altın gibi parlıyor. İncelikle oluşturulmuş takımlarıyla yine aynı filmde her giydiği kostüm üzerine bir iki laf edebileceğimiz Nicole Kidman'la iyi bir ikili oldukları kesin. Fight Club'ın Brad Pitt'i beylerin arasında hem karakter, hem stil hem de farklılık yaratma açısından birkaç adım önde gidiyor. Bu nedenle ileride yazacağım ayrı bir yazıyı hak ediyor tabii. Kat kat pudra geçilmiş ay yüzüyle parıl parıl parlayan vampir güzeli Robert Pattison, itiraf etmeliyim buraya genç kızlarımızı hoşnut etmek için koyuldu. Şaka bir yana, vampir bile olsa genç çocuk işte, ne güzel yaşına uygun giyinmiş! Ve yazının kapanışını Giorgio Armani tarafından titizlikle oluşturulmuş kostümleriyle American Gigolo filminin Richard Gere'i yapıyor. Krem rengi paltosu ve önü açık gömlekleriyle göz alıcı ve kendinden emin bir tarz. 

Beyler, baylar ya da beyefendiler, hangi tarzda olursa olsun ayakları yere basan, kendinden emin bir duruş stilinizi çok daha zengin gösterir. Peki ben bu konuda uzman mıyım, hah hah haaa tabii ki hayır dolayısıyla tamam tamam sustum!!!

The Great Escape-1963
   
 
Bridget Jones's Diary-2001

Body of Lies-2008
 
The Godfather: Part II-1974
The Godfather-1972


The Golden Compass-2007


Fight Club-1999

Twilight-2008
American Gigolo-1980

7 yorum:

justine dedi ki...

Bu saatte oyalanıyorum, evet;) Az önce geldik eve, dışarıdaydım, annemi almak için Rüyalar'a uğradım ve oturduk kaldık orada, bilirsin. Duş, şu, bu derken saat kaç oldu yine, bir de House seyredeceğim şimdi ben, emekçiyim diyordum devamlı değil mi, yalan mıymış?;p

Yazın enfes yine canım, erkekler de fena değil işte, Daniel harika, ona laf yok tabii. Erkekler şık olmalı diye hemen bitiriyorum;p

Çok sarıldım.

p.s.: Koyduğun şarkıyı çok severim ben, pek yakışmış yazıya.

Lumos Design dedi ki...

hmm yine güzel seçimler. ama burada bir ekleme yapmak isterim sevgili clea, erkek gardırobu deyince olmazsa olmaz iki isim ve bir film, robert dawney jr. ile jude law'ın oynadığı sherlock holmes'dur. zaten bana göre gerçek hayatta da holivud alemlerinde bu iki adam bir de johnny depp abimiz şahane giyinmektedir.

Clea dedi ki...

justine,
biri oyalanma mı dedi? bu konuda uzman sayılırım. canım benim çok sağol, sarıldım.

Lumos Design,
inanmayacaksınız ama Sherlock Holmes'un bu ikilisi kesinlikle listede olacaktı. şu sıralar bir yandan çalıştığım için yazıya hazırlanırken biraz dağınık bir araştırma yapıyorum, ordan oraya gidiyorum sonra diğerini unutuyorum filan. Fotoğraflarına bakmıştım, filmin tüm kostümlerini yazı konusu yaparım diye de düşündüm. neyse, beğendiğinize sevindim, çok teşekkürler.

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş da sevgili Clea Hugh Grant'ın elbisesinin bir benzeri dedemde de vardı :) En azından renkleri. Bana pek güzel gelmedi. Richard Gere'in siyah-beyaz fotoğraftaki takımı şık değil. Mavi gömlek ve kahve pantolon mu? Palto ise Eh! Bu da güzel gelmedi. Steve McQueen'in klasik-spor dengesine bayıldım ama. Ve elbette Al Pacino her ay bir kere en azından Üçlü serinin tamamını arka arkaya izleyen biri olarak (evet bu konuda hastalıklıyım) O dönemin şıklığına hayran olmamak elde değil. Godfather 3'de Al Pacino'nun kırmızı süveterini ise yaşlandığımda bulup giymeyi düşünüyorum.
Güzel ama bir erkek olarak McQuenn ve Pacino'nun elbiseleri dışında ki kombinasyonları beğenmediğimi belirtebilirim.
Güzel, hoş bir çalışma olmuş.
Sevgiyle...

Clea dedi ki...

Vuslat,
deden zevkl adammış:p
Hugh Grant'ın takımına itiraz geleceğini tahmin etmiştim. bence filmdeki karakterine uygun, ilginç bir seçim yapmış. Ve bence kesinlikle kötü değil.kahverengiyi severim, gömleğinin de takıma uygun ve hoş olduğunu düşünüyorum. Richard Gere konusuna gelince; seksi ve havalı duruşunu biraz kıskanmış olabilir misin acaba:p adam jigolo yahu! biraz dağınık ve oldukça seksi. paltonun şıklığını göremediğine inanamıyorum. tamam ben de isimlere pek takılan birisi değilimdir ama Armani tasarlamış ve iyi iş çıkartmış olduğunu düşünüyorum.şahsen dışarıda böyle havalı bir palto giyen erkek görmedim,görsem şöyle bir dönüp bakardım, farklı yani. Daniel Craig hakkında bir şey söylememişsin. neyse Vuslat, şık ya da değil bize bir şey olmasın:), teşekkürler yorumunla yazıya katkıda bulunduğun için.

Vuslat AKTEPE dedi ki...

A haklısın Craig'i atlamışım. Evet o tarza da bayılıyorum. Komik ama yalnızca bir kere benzer bir kıyafete sahip olabildim. Bulunduğum yerler pek müsait olmuyordu. Onu da zaten bir iki ay demeden bir yerlerde unuttum gitti öylece... Gere'ı kıskanma noktasına gelince İnan kıskanma sırama hayatım boyunca dahil etmeyeceğim isimlerden biridir o Mesela Mc'Queen desen kesinlikle derim bir ara başka bir yazında belirtmiştim Newman'da kıskanma listemde Sonra Hopkins kesinlikle kıskandığım biridir bu liste böyle uzar ama kıskanmayacaklarımın kısacık listesinde Gere var inan bana :)
Palto da uzlaşamadık gibi evet. Ama şu ayrıntıyı da belirteyim (bir daha yorumlarımın bu sitede yayımlanmama riskini de göze alarak) sonuç itibari ile ben mavi değil, kahverengi bir çizgili pijama edinme hayali ile yaşayan bir insanım. Görsem alacağım. Yani zevklerim hiç de güvenilir değildir. :)
Sevgiyle...
Ps: Az önce üç film arka arkaya izledim All The King's Me, Enemy at the Gates ve son olarak Barry Lyndon üçü de güzel ama özellikle Barry Lyndon'ı bir ara vakit bulursan işlemeni dilerim. O filmi senin kadrajından da izleyebilmek büyük bir zevk olacaktır herkes için diye düşünüyorum.

Clea dedi ki...

Vuslat,
anladım seni:) Barry Lydon'da bol malzeme var evet bir ara yazarım mutlaka. teşekkürler yorumun için.