24 Temmuz 2011 Pazar

Siyah Beyaz: Günlerden pazar...

    "Stranger Than Paradise"

    Julie Christie

 Rock Hudson

 Audrey Hepburn

James Dean, Elizabeth Taylor

Dirk Bogarde

4 yorum:

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Pazar miskinliği bir yana birinci filmden seçilebilecek en güzel kareyi seçmişsin bence filmin dokusunu aynen aktarıyor… Sevmiştim ben o filmdeki durağanlığı ve o durağanlığın karakterler ve müzik ile adeta içimize dek işletilmesini. Jim Jarmusch harika işlemiş gerçekten…
İkinci resim, yanlış hatırlıyor olabilirim ama Far from the Madding Crowd filminden olabilir mi acaba? Gerçi o filmde Julie Christie’nin saçları daha açık da olabilir. Aklıma esti bilmem. Ama onda diğer resimlere uymayan bir şeyler var ama. Pazar günü ile pek ilintilendiremeyeceğim bir hareket…
Rock Hudson benim pazarlarımı andırıyor. Hatta şu anımı… Bir sandalyenin üzerinde oturmuş ellerini gözlerinde ki bakışa ulamış ve öylece düşünüyor. O kadar teklifsiz ki… Bayıldım… İşte benim pazarım…
Audrey Hepburn çok dingin, sakin ama kesinlikle benim pazarım değil. Ben Pazar günleri kitap okumam çünkü…
James Dean, Elizabeth Taylor… İşte tam anlamı ile huzur bu olsa gerek…
Dirk Bogarde… Cumartesiden çok feci darbelenmiş belli… Onun pazarında pek huzur yok gibi…

Çok güzel seçmişsin fotoğrafları… Ruhumuzun olabilirlik sınırlarında farklı farklı Pazar kompozisyonları… Eline sağlık

Clea dedi ki...

Stranger Than Paradise'ı çok severim. Belki de sıradan ve sıkılgan hayata en çok yaklaşan film o. Julie Christie'nin fotoğrafı ise bir filmden değil, fotoğrafçı Bob Willoughby'in çektiği bir fotoğraf. Dirk Bogarde ve Rock Hudson'ın fotoğrafları da ona ait. zaten film karesi olduğu zaman mutlaka hangi filmden olduğunu yazıyorum. bütün fotoğrafları çok sevdim ben. pazar gününün her zamanki havasını hatırlattılar bana. teşekkürler yorumun için.

justine dedi ki...

Ben de Stranger Than Paradise filmini çok severim, en sevdiğim Jarmusch filmidir üstelik. O kare ve filmin tüm kareleri sıkıcı pazarları, cumartesileri, florida'ları ve hayatı anlatır. Müzikleri ve her şeyiyle muhteşem bir filmdir o. C.'ye de geçenlerde demiştim, çok güzel bir film diye, seyredecekti, bakalım ne zaman?
Julie Christie hoş kadın. Hele Don't Look Now filmini gördükten sonra baya hoş bir kadın, ayrıca o filmde oynadıysa çok özel de. (filmden torpilli;))
Rock Hudson'ı severim. Annem, "işte gerçekten mükemmel bir erkek, ne hoş adam, böyle adamlar yok" filan derken anne adam gay, ihtimal senden hoşlanmazdı karşılaşsaydınız dediğimde sinir olmuştu bana, Hudson'ı her görüşümde o olayı da unutmam;)

James Dean ve Elizabeth Taylor, görkemli Giant filminin setinde, keşke aralarına Rock Hudson'ı da alsalardı, mükemmel bir kare olurdu ama böyle de iyi.

Veee, muhteşem Dirk Bogarde! En iyi oyuncu listemde ilk sıralarda, hatırlarsın değil mi Poliş? Serap, sen ve ben bir gün çoook güzel bir oyun oynamıştık. Bogarde ve James Mason ilk sıradaydılar. Venedik'te Ölüm'ü unutamam. (Vuslatcığım, Dirk hiç huzurlu olamaz ki, adamın mayasında yok, huzur filan;))

Teşekkürler canım, eline sağlık fotoları bulup buraya koyduğun için.

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Bir James Dean hayranı olarak bu kareye bayıldım :)))Teşekkürler...