30 Temmuz 2012 Pazartesi

Film Arası: Madeleine Vionnet


1930'lu yılların modasına damgasını vurmuş olan bu hanımefendi, 'verev' kesimi moda dünyasına kazandırmasının yanısıra , o zamanlarda sıkça kullanılan korselerden kadınları kurtarmış ve ürettiği modern ve yenilikçi tasarımlarıyla bugün bile pek çok tasarımcıya ilham veren unutulmayacak bir isim olmayı başarmış biri.      
Daha önceden bu isme rastladıysanız eğer, vücut hatlarını gizlemeyen, aksine bedenin doğallını ve tüm kıvrımlarını gösterecek şekilde tasarımlar yaptığını, antik dönemlerden ilham aldığını, çizim yapmayı bilmediği için oyuncak bebekler üzerinde çalıştığını ve Marlene Dietrich, Katharine Hepburn, Gloria Swanson gibi dönemin en ünlü isimlerini giydirdiğini de biliyor olabilirsiniz. Madeleine Vionnet bu dünyadan göçeli çok oldu ancak Vionnet markası hala yenilikçi tasarımlar üretmeye devam ediyor. Fazla uzatmadan sözü Vionnet'e bırakmak gerek, 30'lu yıllardan bugüne uzanan bir güzelliği görebilmek için. 

  

 
 
                        

 

 




 


 
 

 

 

 


 


 
"when a woman smiles, then her dress should smile too."

4 yorum:

justine dedi ki...

Müthiş elbiseler! En çok, yok en çok beğendiğim diyemem, şimdi elbiselere tekrar baktım da, hepsi güzel. Söz ise harika, çok çok haklı.

Dışavurum dedi ki...

Uçuş uçuş, ne güzeller

DECO☆deniquo dedi ki...

30'ları, 30'ların doğallığını ve kadınsılığını, kadını özgürleştirmesini ve feminenliği kucaklamasını, flapperları herşeyini herşeyini seviyorum! bi de verev çok güzel bi illüzyondur, karşı çıkanla göğüs göğüse çarpışırım! :P

çok güzel bi konuda yazmışsın içim açıldı :)


http://decodeniquo.blogspot.com

Clea dedi ki...

30'lu yıllar candır, pastanın kremasıdır:-)