19 Kasım 2010 Cuma

Üç kuruş fazla olsun...

John White Alexander "Red and White"

Don't Look Now ve Schindler's List gibi filmlerde (ne tuhaftır ki her iki filmde de kız çocuklarının paltolarının rengiydi) can alıcı bir görev gören o tutkulu, ateşli, akılda kalıcı, meşum, zarif, romantik, keskin ve daha pek çok sıfatı taşıyabilecek bir renk olan kırmızı beyazperdeye ne kadar yakışır! Sinemada çoğu zaman kilit görevi gören bir nesneye/kişiye ilgi çekmesi için giydirilen kırmızının normal durumlardaki(!) kullanımı genellikle kadınlar üzerinde oluyor. Hafızamı taradım, araştırdım ama kırmızı rengiyle aklıma gelen bir erkek görüntüsü bulamadım. Son anda Javier Bardem, Will Ferrell, ve Mike Myers imdadıma yetişti. Kadınlarda ise tüm kırmızılar dikkat çekici ve çoğunlukla seksi. Julia Roberts'ın Pretty Woman filminde operaya giderken giydiği elbise dışında bence hepsi çok hoş. Gerçi filmdeki görevini iyi bir şekilde yerine getiriyordu, hakkını yemeyelim. Elbisenin tarzım olmayan göğüs dekoltesi ve Roberts'ın saçları beni kötü yönde etkilemiş olabilir, emin değilim. Genellikle seksi ve dikkat çekici bir görüntünün oluşmasına yardımcı olan bu renk, kime ne kadar yakışmış ya da hangi tasarım daha başarılı ona siz karar verin. Ha bir de mutlaka gözden kaçırdıklarım vardır, ekleyebilirsiniz.

Gone with the Wind-1939
 

Angel-2007
 

Alexander-2004
 

Obsessed-2009
 

                 

Funny Face-1957


The Curious Case of Benjamin Button-2008
 

The Band Wagon-1953
 

Pretty Woman-1990
 


Beyler bu taraftan;

Vicky Cristina Barcelona-2008
 

Austin Powers-1997                                     Anchorman-2004
                              

Kırmızının farklı anları;
Schindler's List-1993                                   Don't Look Now-1973
 


The Matrix-1999

10 yorum:

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Love and Dancing filminde (hatta afişinde de var) Amy Smart'ın giydiği Kırmızı taşlı elbise de çok güzeldi. Göl evinde Sandra BULLOCK'un giydiği kırmızı pardesü de bana schindler'in listesinde ki kızın giydiğini anımsatır hep. Belki de ikisini de aynı oranda masumiyetleri içerisinde benzetmem olabilir sebebi...

selinsecen.com dedi ki...

Jessica Rabbit'i unutmuş olamazsınız! :)

http://www.itusozluk.com/img.php/4ea2fb7a37ff1b0525aabd0fab0369b57580/jessica+rabbit

Clea dedi ki...

Vuslat AKTEPE,
Love and Dancing filmi yok bende, netten afişteki halini görebildim. Diğerinin (Bullock'un) paltosunun kırmızlığında bir paltoya sahibim ve çokkk seviyorum:)

Bir Kadın,
evet gerçekten unutmuşum! Oysa ki en ateşli kırmızıydı o.

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Elbise olarak bakıldığında değişken dursa da genel olarak paltolarda kırmızı çok farklı bir hava katıyor.
Bu arada erkeklerden de 1930 ile 1950 arası dönemi anlatan filmlerde ki erkek elbiselerinin ve kadın kıyafetlerinin renkliliğine hep şaşırmışımdır. Arabalar bile çeşit çeşit renklerde olur. Şimdi sokakta görsek güleceğimiz kırmızı ve sarı takım elbise ve şapkalar o dönemin modasını yansıtıyor adeta
Her neyse Dick TRACY filmini hatırlarsın. Ben de mevcut değil ama yanılmıyorsam Dick o meşhur sarı takım elbisesini giyerken filmdeki erkeklerden biri kırmızı bir takım giyiyordu. Fakat bu sadece bir hatırlama yanlış olabilir.
Sanırım şimdi biraz bira içip bir futbol maçı bulmam ve şöyle okkalı bir küfür savurmam gerekiyor :) Bu bloğa yorum yazdığım anlarda üzerime sinen feminem kokuyu atmam için bu tür aktivitelere başvurmam şart galiba :)

Adsız dedi ki...

Javier Bardem kesinlikle iyi bir saptama olmuş. Maskulenliği ile kırmızının temsil ettiği şehvet ve tutku karışımını nasıl da başarılı bütünleştirmişti. O sahneyi hatırlıyorum da...Yani insan ancak iç çekebilir!!!

Clea dedi ki...

Hah ha,çok iyiydi bu. Demek benim bloğuma girdikten sonra maskulen davranışlarda bulunma gereğini hissediyorsun:) Ne var yani filmlerdeki kıyafetler hakkında konuşuyoruz şunun şurasında. Bu işi yapan adamlar var yahu! Neyse, ama mutlu olacaksan Rocky filminin kostümlerini filan araya sıkıştırırım ne olacak:)Bu arada söylediklerine katılıyorum, bana da 40'ların sonları ve 50'liler, hani o müzikallerdeki kostümler filan çok renkli gelir. Öncesinde siyah beyaz filmler de var çoğunlukla. Dick Tracy'nin sarı takımını da çok iyi hatırlıyorum ama filmi seyretmedim.

Clea dedi ki...

zoetrope,
canım doğru söylüyorsun. Şehvet, tutku ve kırmızı gömleğiyle Javier Bardem, ama gece pek iyi gitmemişti di mi? Scarlett'in midesi filan, yanlış mı hatırlıyorum acaba?

LeyLalar dedi ki...

clea merhaba :) öncelikle bloğun çok hoş ve benim gerçekten ilgimi çekti.
başlığı görüncede ilk olarak nicole kidman' ın moulin rouge' daki kırmızı elbisesiyle o muhteşem hali geldi aklıma. öyle zarif ki, paylaşmadan edemedim.

http://www.imdb.com/media/rm240687360/tt0203009

özlem.

Clea dedi ki...

LeyLalar,
çok teşekkür ederim yorumun için. Moulin Rouge'daki Kidman'ın kırmızı elbisesini unutmadım aslında. Evet çok hoş bir elbiseydi ama elbiseyi tam anlamıyla gösteren güzel fotoğrafları bulamadım nette. Filmden capture yapmayı düşündüm, diğer fotoğrafları ararken arada kaynadı maalesef. Filmin tüm kostümlerini konu etmeyi düşünüyorum bir ara.

LeyLalar dedi ki...

o halde merakla bekliyorum moulin rouge' daki kıyafetlerle ilgili postunu :)

özlem.