26 Mayıs 2011 Perşembe

Siyah Beyaz: "ayna tende dağılır, ten aynada yiter"*



Sırasıyla; Hülya Koçyiğit (Susuz Yaz filminden), Constance Towers (The Naked Kiss filminden), Dustin Hoffman, Claudia Cardinale, Romy Schneider, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, Leslie Caron, Charlie Chaplin, Hanna Schygulla, Gregory Peck, Nicole Kidman

* Hilmi Yavuz

7 yorum:

justine dedi ki...

Harika, harika bir kolaj bu! Birden fark ettim yeni post girdiğini. Nöbeti bölmüştük, öylesine oturdum buraya, kalkacağım zaten, biliyorsun okuyacağım(!). Neyse, iyi ki bakmışım, eline sağlık canım. Biliyor musun, Leslie Caron'ı tanımayamadım ilk bakışta, fotoğrafı büyüttüm ve sana soracaktım o mu diye. Sonra gördüm ki yazmışsın dipnotta, ee tez yazar gibi blog yazısı hazırlıyorsun hayatım, hayranım sana;)
Çok sarıldım, yarın görüşürüz, bir terslik olmazsa tabii;p

Clea dedi ki...

beğeneceğini biliyordum canımcığım, Leslie Caron'ın fotoğrafını çok severek koydum, "Lili" olarak kalbimizde yeri ayrı onun zaten:)ve tabii benim çok sevdiğim Hülya Koçyiğit, ne güzel çıkmış, ne güzel fotoğraf ya!

Vuslat AKTEPE dedi ki...

İnsanın aynaya baktığı o anları seviyorum. Çok resmedilesi, tasvirlenesi anlardır. Yüzeysel bir dikkatin, bir gölgeyi izlemesi gibi bakarlar kendi çizgilerine. Kendilerinden bir o kadar uzak, bir o kadar yabancıdırlar o birkaç saniyede. Tüm güdüleri yargıya açılmıştır. Elbette bu ilk birkaç saniye belki salise için geçerlidir. Sonrası mı? Hoffman’ın yaptığından farksız değildir. Kayıtsız bir ritüelle yargılarını sonuca ulaştırırlar. İşte orada aynaya da bakana da ilgimi kaybediyorum nedense…
Çok güzel bir derleme olmuş.
İyi geceler, sevgiler…

volkan dedi ki...

eline sağlık :)

Clea dedi ki...

Vuslat,
ben de seviyorum aynalı fotoğrafları. susuz yaz'ın bu karesini çok sevdim, çok etkileyici buldum. çok şey anlatıyor sanki o fotoğraf, ve ne güzel yazmışsın aynaya bakma anlarını.iyi geceler, çok teşekkürler.

volkan,
canım,sağol.

pelinpembesi dedi ki...

sevgili clea, aynen senin gibi düşünüyorum ben de ..h.koçyiğiti ilk görünce yaa bizimde aktristlerimiz iyi ki varmış dedim.çok etkileyici..
benim de bir fotom var böyle aynalı, bir orda güzel çıkmışımdır :))

Clea dedi ki...

Buket,
belki de Conrad fotoğrafını böyle aynalı çektirmelisin, hem güzel de çıkıyormuşsun:) benden de sevgiler sana.