6 Haziran 2011 Pazartesi

Hors de prix: Kendine güvenen giysin


Sırtını Audrey Tautou'nun ününe ve güzelliğine yaslayan 2006 yapımı Hors de prix, zengin ve paralı erkeklerle birlikte olarak geçimini sağlayan Irène (Audrey Tautou) ile cebinde beş kuruş olmayan otel görevlisi Jean'ın (Gad Elmaleh) öyküsünü anlatıyordu. Sabun köpüğü kadar uçucu ve bir tüy kadar hafif olan bu film, Tautou'nun giydiği cüretkar elbiseyi aklıma getirerek kendisini hatırlatmayı başardı. Tautou bu filmde Amelie filmindeki saf ve masum görüntüsünden çok çok uzakta, oldukça seksi ve son derece şık gözüküyor. Tabii bu görüntüsünde oyuncunun güzelliğinin yanında giydiği elbiselerin payı da büyük. Hors de Prix'in birbirinden cesur ve gözalıcı kostümlerinden filmin afişinde de yer alan elbiseye bir göz atalım.


Giyilmesi cesaret gerektiren bu gri-füme elbiseyi Tautou ince vücuduyla oldukça başarılı bir şekilde taşıyor. Derin bir sırt ve göğüs dekoltesi bulunan elbisenin kanımca en hoş ve ilginç ayrıntısı, ince bir halat görünümündeki askıları. İkili bir şekilde elbisenin içinden geçen dört askı, arkada halata atılan düğüm şeklinde birleşiyor. Aslında belki arkadaki birleşme şekli için daha zarif ve daha ince bir görüntü oluşturacak bir stil tercih edilebilinirdi ama sanırım gerçek halat görüntüsünden taviz vermek istememişler:) Askılarda kullanılan dore rengi aynı zamanda oyuncunun ayakkabıları için tercih ettikleri renk olmuş, böylece ortaya dengeli ve hoş bir görüntü çıkmış. Elbiseye, göze çarpmayan zarafetli aksesuarlar eşlik ediyor, Tautou'nun kafasındaki minik şemsiyeler üst üste devirdiği içkilerden kalma. Filmde kullanılan diğer kostümlerde en az bu elbise kadar başarılı ve dikkat çekici, göz atmak isteyenler için hemen aşağıda.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Doğru söze ne denir Clea'cım, cidden kendine güvenen giyinsin giysileri bunlar! Ama çok güzeller, çok!
serap

Clea dedi ki...

hmmm bir zamanlar böyle giyindiğiniz günleri unutmuş gibisiniz Serap Hanım:p

selinsecen.com dedi ki...

Audrey'i zaten çok seviyorum, bu filmdeki çıtıpıtı ve seksi hallerine ise bayılmıştım. Kıyafetin katkısı yadsınamaz!

Clea'nım, unutmadan söyleyeyim. X-Men: First Class'ı izlemelisiniz. Erik, yani Magneto karakteri bir erkek nasıl muhteşem giyinir sorusuna acayip harika bir cevap olmuş. Film boyunca adamın giydiklerinden gözümü alamadım!

Clea dedi ki...

Magneto'yu Michael Fassbender oynuyor, nasıl seyretmem, hem de muhteşem giyiniyorsa. güzel yorumunuz için teşekkürler.

449981 dedi ki...

Bu hatun ne güzel avrupa filmlerinde oynuyordu sonra holywood a karışınca kendi de karıştı...

Neyse şimdi baktım imdb ye,3 tane fransız yapımı filmi geliyor...Aferin,dağıtmadı kız kendini:)

Ayrıca "ispanyol pansiyonu" kadrosunu da blogunuzda gormek isteriz Clea...

Adsız dedi ki...

Cicim,
Kadın kadın konuşuyoruz şurda, ne güzel! Doğru, severim böyle revealing:))giysileri, hala giyerim de. (sen de yaşlandırdın canım beni, aşkolsun!) Ama, Audrey burda hem önden hem arkadan göstermiş:)) Ne de güzel göstermiş.
serap

Clea dedi ki...

allofsins,
iyi filmlerde oynayacaksa dağıtsın canım:)
hmmm, bu pansiyondakiler nasıl giyiniyorlar, merak ettim şimdi. aslında nasıl giyindiklerini boşver filmi merak ettim. eğlenceli sanırım. unutmuştum ben o filmi! kadroyu ağırlarız bir şekilde sorun değil, umarım unutmam.

Clea dedi ki...

canım adsız serap,
vaaaay revealing ha! bloğa yazarken, okurken bir sürü şey öğreniyoruz bak:) seni yaşlandırmadım canımcığım, o tarz giysilerle son zamanlarda seni pek göremedim de:p eee hadi bi olympos yapalım o zaman!

cafenoHut dedi ki...

Kocaman bie dilim pasta yedikten sonra bu elbiseleri görmem hiç iyi olmadı bunalıma girip bir dilim daha yiyebilir, üstünede dondurma ile altın vuruşu yapabilirim...

Clea dedi ki...

cafenoHut,
hah ha süpersiniz:p evet bu filmde Audrey Tautou çok zayıf, hadi zayıflığını geçiyorum tipi çok düzgün maşallah ama bence yine de pastadan vazgeçmeye değmez. dondurma ile altın vuruş fikri ise harika!