3 Kasım 2011 Perşembe

FILMINUTE: 1 dakikanızı alabilir miyim?


"Filminute" 1 dakikalık kısa filmlerin yarıştığı uluslarası bir festival.  http://www.filminute.com/2011/ adresinden festivalin 2011 yılı birincilerini ve daha önceki yılların ödüllü kısalarını izleyebilirsiniz. Bir dakika gibi kısa bir sürede bile bir çok şeyi anlatıp, oldukça etkileyici olunabileceğini gösteren harika filmler var. Aşağıdaki film, "Loop" bu senenin en iyisi. İspanya'dan  Aritz Moreno yönetmiş.

7 yorum:

justine dedi ki...

A, çok güzel bu! Loop'a bayıldım, çok zekice, harika. Dur diğerlerini de seyredeyim şimdi, kahvemi içtim, fıstıklı lokumum da yanımda. Miss;)

justine dedi ki...

Hah ha, At the Opera çok tatlı, yazayım ben bunu ekşi'ye, herkes seyretsin. Kısa filmlere bayılıyorum, vurucu, zekice, etkili vs. vs. Ayrıca çok çok zor bir iş. Uzun metraja zorlukta milyon basar. Yıllar önce Gezici Film Festivali'nde izlediğim bir kısa filmi hâlâ unutamıyorum ben, öyle güzeldi. Sıra diğerlerinde, hadi bakalım.
Teşekkürler link için canım.

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Ben bir dakikalık filmlerden ziyade, ki çok yaratıcılar hayran kaldım, kısa metraj türlerin diğer biçimlerini daha çok seviyorum. Mesela yıllar önce şu üç karınca hikayesinin fransız versiyonunu izlemiştim Diyarbakırda Avrupa Kısa Film Festivali kapsamında bir etkinlikte, çok hoşuma gitmişti.
İyi bayramlar bu arada...

Clea dedi ki...

justine,
At the Opera çok hoş evet! bir de 2009 yılının birincisi olan filmdi galiba adını unuttum şimdi, onu çok beğendim.

Clea dedi ki...

Vuslat,
iyi bayramlar sana da. şu karınca kısa filmini merak ettim şimdi:)

can dedi ki...

çok teşekkür ederim beni böyle harikulade bir site ve festival ile tanıştırdığınız için :)

Clea dedi ki...

ne demek efendim:) ben de bloğunuzu görmüş oldum yorumunuz sayesinde.