20 Aralık 2011 Salı

İlk Bakış: The Girl with the Dragon Tattoo

                                 Daniel Craig "Mikael Blomkvist"                                                   Rooney Mara "Lisbeth Salander"

Elimizde sadece trailerı ve fotoğrafları var ancak şimdiden yoğun bir ilginin odağı olmayı başaran The Girl with the Dragon Tattoo, ocak ayında sinemalara geldiğinde hatırı sayılır bir gürültü kopartacağa benziyor. Tabii bunda filmin, yazar Stieg Larsson'ın çok satan romanından uyarlanmış olması, yönetmen koltuğunda David Fincher'ın oyuncuları arasında ise Daniel Craig'in bulunmasının payı büyük. Romanın beyazperdedeki ilk uyarlaması Män som hatar kvinnor oldukça beğenilmişti, bakalım Fincher'ın filminin akıbeti ne olacak? Etkileyici trailerı çok şey vaat ediyor ama bekleyip görmek gerek. Film sinemalara konuk oluncaya kadar kostümlerine şöyle bir göz atalım.

T.G.w.t.D.T, şimdiden filmin etkisiyle yükselişe geçen punk-metal bir tarzı tüm görkemiyle sergiliyor. Filmin ana karakteri Lisbeth Salander'ın üzerinde taşıdığı bu stil, aynı zamanda karakterin üzerine geçirdiği zırh gibi. Salander'ın ağırlıklı olarak deriden oluşan kostümleri, yaşadığı şeyler ve geçirdiği tüm deneyimlerin sonrasında onu sarıp sarmalayan koruyucu bir ikinci 'deri' oluşturmuş gibi görünüyor. Filmde deri işini iyi bilen Agatha Blois ve Cerre tarafından yapılmış deri ceketler kullanılmış. Siyah Lisbeth'in kıyafetlerinin ana rengi. İlk görüntülerden anladığımız kadarıyla filmin sahip olduğu renklerde siyah-gri-puslu yeşil ve mavi arasında. 'Kar'ın verdiği beyazlık ve flashbacklerde kullanılan sarıyı da es geçmemek lazım tabii. Cinsel şiddet, tecavüz, cinayet gibi konulara ev sahipliği yapan bir film için son derece uygun renkler, Fincher'ın da kullanmayı pek sevdiği  karanlık bir görsellik. Vücudunun her tarafını kaplayan piercingleri, benzersiz saç şekli ve tüm o aykırı kıyafetleriyle tam anlamıyla 'tarz' olan karakter, bu filmden sonra adını çokça duyacağımız Rooney Mara tarafından canlandırılıyor. Mara şimdiden Vouge ve W gibi tanınmış dergilere konuk oldu bile. Filmin kostüm tasarımcısı Trish Summerville tarafından H&M markası için yaratılan 'Dragon Tattoo' koleksiyonu ise satışa sunuldu.


 Trish Summerville ve H&M işbirliği

T.G.w.t.D.T'nun diğer ana karakteri gazeteci Mikael Blomkvist rolünü ise Daniel Craig üstlenmiş. Çok da iyi yapmış; son olarak kendisini izlediğim Dream House ben de tam anlamıyla bir hayalkırıklığı yaratmıştı dolayısıyla böyle bir filmde Craig'i izlemek hoş olacak. Mikael Blomkvist'in kostümleri Salander'ın baskın tarzının gerisinde kalmış gözüküyor ancak dikkatli gözlerin kaçırmayacağı bir şıklığa sahip. Bond olarak karizmasını zaten yeterince yükseltmiş olan Craig, görsellere bakılırsa gömlek, yelek, ceket, jean ve keskin soğuktan koruyucu paltolar ile oluşturulmuş kombinler içerisinde oldukça iyi görünüyor.


Şimdiden çoğumuzun ilgi alanına girmeyi becermiş T.G.w.t.D.T 13 ocak itibarıyla vizyona girecek. Filmin trailerına eşlik eden müzik ise Led Zeppelin'den 'Immigrant Song'; Trent Reznor ve Karen O tarafından coverlanmış hali. Hemen aşağıda.

Hiç yorum yok: