25 Aralık 2012 Salı

Kış Güzeli: Çorap

The Graduate, 1967

Güzel çorap işte böyle baktırır! Hmmm tamam biliyorum burada bakılan Anne Bancroft'un muhteşem bacakları ama yine de güzel bir çorabın keskin gözlerin dikkatinden kaçması pek olası değildir. Kışın güzelliklerinden çoraplar, daha çok tamamlayıcı görevde olduklarından ayrı bir ilgiye mazhar olmaları her zaman mümkün olmaz. Bazıları ise tamamlayıcılıktan çok başrole oynarlar ki, böyleleri en dikkatsiz insanların bile en azından bir bakış atmasını sağlar. Bir de ısıtıcı görevi görenler var, en çok ihtiyaç duyduklarımız, onlar olmasaydı koca kış nasıl geçerdi bilmiyorum. Lafın kısası çorap, o sıcacık koruyuculuğu ve farklı tarzlardaki tasarımlarıyla birlikte kışın en güzel nimetlerinden biridir. Bir çorapsever olarak filmlerdeki ve tasarım dünyasındaki çorapların bu yazıda arz-ı endam eylemesini sizlere sunmaktan pek mutluyum. Bu soğuk kış günlerinde çorabınız her daim ısıtsın, biraz geç oldu ama yine de mutlu haftalar!

Belle de jour-1967

Naked-1993

Viridiana-1961

Don't Look Now-1973

Quid Pro Quo-2008

Secret Ceremony-1968

Rosemary's Baby-1968

Risky Business-1983

Desperately Seeking Susan-1985

Secretary-2002


A Dandy in Aspic-1968

Bridget Jones's Diary-2001

 Me Without You-2001

Pretty in Pink-1986

 Skins-2009

Une femme est une femme-1961

Juno-2007

Viskningar och rop-1972

Tales from the Gimli Hospital-1989

Silence Becomes You-2005


The Odd Life of Timothy Green-2012

Like Crazy-2011

Clueless-1995

Footlight Parade-1933


Belle de jour-1967

ordan burdan kış güzelleri;




 













9 yorum:

alkım doğan dedi ki...

Ah, bir ara takmıştım çoraplara. Çoraplar yeni yeni renklenmeye, çeşitlenmeye başlamıştı. Şimdi o kadar düşkün değilim. Ama kışın iyi bir çorap gibisi yoktur, tecrübeyle sabit:)

Gündüz Güzeli'nin çorap giyişi benim de aklımda kalan sahnelerden biri.
Ama ben asıl A Dandy in Aspic filmini merak ettim. İsmini bile duymamıştım. Mia Farrow -çok severim- harika görünüyor.

Yazıyı böyle taze taze okumak da ayrı bir keyif:)

Güzel bir hafta diliyorum sana Clea! Sevgiler.

ck dedi ki...

Çok güzel yazı. Çoraplar üzerine yazacağın aklımın ucundan geçmedi neden bilmem... Oysa her filmin rengini de belli eden bir şey küçük görünen büyük ayrıntılar... Çorabın yırtık olması, kadınsı/erkeksi olması, feminist bir imgeye sahip olması...

Zihnine sağlık Clea!

justine dedi ki...

Çoraplara bayılıyorum!;)

Kısacık bir arada yazını okudum Poliş, ilaç gibi geldi. Ben senin gibi rengarenk, farklı çeşitlerde çorapları denemesem, o kadar cesur olmasam da, çorap giymeyi severim. Bir de harika filmler seçmişsin, eline sağlık.

Bu arada, Silence Becomes You filmi kötüydü ama filmdeki kıyafetler müthişti. Gündüz Güzeli ise çok hoş, Bunuel ve ironik zekası;p

Öpüldün, çok!

Adsız dedi ki...

Cok ozlemistim.. corap sevmem ama yazin yeni gune baslarken super geldi:)

Clea dedi ki...

alkım,
ben hala renkli ve desenli çorapları seviyorum. can çıkar huy çıkmaz derler:p A Dandy in Aspic Mia Farrow'un pek bilinen bir filmi değil evet, kostümleri de çok hoş bu filmin. ben de iyi bir hafta diliyorum, kuşlar kelebekler uçuruyorum sana alkım, sevgiler.

Clea dedi ki...

Cüneyt,
çoook teşekkürler. konu ayrıntılar olunca o ayrıntıyı gösteren fotoğrafları bulmak epey zor. daha buldukça eklerim artık:-) sevgiler, selamlar çok.

Clea dedi ki...

justineciğim, sen de bir çorap tutkunusun ama kısa çorap tutkunu:-p çorap hepimizin hayatının bir parçası, filmler de olmasın mı? di mi ama! (öhöm çok önemli bir laf etmişim gibi oldu:p)

öpücükler!

Clea dedi ki...

KENDİN YAP,
çok çok teşekkürler, ben de mutlu oldum şimdi:-) sevgiler.

Adsız dedi ki...

Harika bir yazı olmuş canım! Her zaman ki gibi... Cüneyt'in de dediği gibi zihnine sağlık.
Kucakladım.
Serap