12 Mayıs 2012 Cumartesi

Bir karakter ve tarzı: Pepper Potts


Öncelikle şunu söylemem gerek; Pepper Potts karakteriyle olan tanışıklığım şu an hala vizyonda olan The Avengers filmiyle oldu, dolayısıyla ne Iron Man, ne de Marvel'in diğer karakterleri ne yazık ki benim ilgi alanımın içinde değildiler. Ne yazık ki diyorum çünkü Avengers'ın zeki ve eğlenceli mizahı iki saat boyunca bana hoş dakikalar yaşattı. Demek ki küçüklüğümden bugüne taşıyabileceğim bir çizgi roman kültürüm olsaydı, sinema salonunda mutluluğun doruklarına çıkabilirdim:-) ( ya da salondan kös kös çıkabilirdim, hiç belli olmaz tabii) Dolayısıyla Gwyneth Paltrow'un canlandırdığı Virginia Pepper Potts karakteri hakkında çok fazla atıp tutamayacağım ama şunu söyleyebilirim ki kendisi The Avengers'daki kısa performansından da belli olduğu üzere stil sahibi biri.

The Avengers'da bizi beyaz gömlek ve kot şort ikilisiyle karşılayan Pepper, sekreter kimliğinden ve tabii kıyafetlerinden uzaklaşmış bir haldeydi. Benim çok sevdiğim bir tarzdır; kot şort ve üzerine aşırı kaçmayan, rahat, şık bir üst. Sanırım hakkında çok fazla şey bilmememe rağmen buraya konuk etmemin sebebi aramızda oluşan ilk izlenimin iyi olması:-) Ancak Potts'un Iron Man serisinde karşımıza çıkan genel stili yaptığı işle bağlantılı olarak oluşturduğu klasik bir çizgide. Vücuduna oturan, genelde ceketle tamamladığı elbiseler, kumaş pantolon/etek-ceket takımlar karakterin dolabında ön sıralarda yer alıyor. Gwyneth Paltrow'un fiziksel yapısı da bu tarz kıyafetleri taşımaya çok müsait. Ortaya elegan ve zarif bir şıklığın çıkması şaşırtıcı değil. Iron Man serisinin ilk filminden The Avengers'a kadar olan tüm Marvel filmlerinde kostüm tasarımı farklı isimlere emanet edilmiş. İsimler değişmiş ama zaten çizgi roman dünyasında epeydir varolan karakterlerin üzerinde oluşturulan tarz değiştirilmemiş. Örneğin Potts'un beyazperde de göründüğü tüm filmlere bakarak kendine ait bir stil ortaya çıkardığını keşfetmek pek zor değil. Niyetim yakın zamanda, şimdi eskimiş olan önceki Iron Man filmlerini izleyerek Robert Downey'in kendi karizmasını da katarak hayat verdiği eğlenceli Tony Stark'la ve tabii Potts'la olan bağlarımı güçlendirmek. İçimde Marvel'in dünyasına kendimi kaptıracağım ve sanki bu kaptırıştan yazarken eğleneceğim bir yazı çıkacakmış gibi geliyor, hadi hayırlısı!

 

5 yorum:

Vuslat dedi ki...

Bir çizgi roman hayranı olarak tereddütsüz ifadelendirebilirim ki çizgi romanların sinemaya uyarlanmasından cidden nefret ediyorum.
Sıradan bir göz olarak da üstten birinci resimdeki elbisenin şıklığı ile üstten 6. resimdekinin rengine bayıldım.
Sevgiyle...

Clea dedi ki...

Vuslat,
özlemişim yorumlarını:-) Söylediğim gibi benim çizgi roman kültürüm yok, keşke olsaydı çünkü çok ama çok eğlenceli bir dünya. Bu karakterlerin takipçilerini sinemanın hayal kırıklığına uğratması çok olası tabii, o yüzden uyarlamalara gitmemen daha iyi. Bu yazıyı çok hızlı yazdım bu arada, karışık ve dağınık bir yazı oldu. Yorumun için çok teşekkürler. Benden de sevgiler, hoşçakal.

g.m. dedi ki...

ben de çizgi romanların sinemaya uyarlanış biçimini genel olarak beğenmesem de, bu tarz filmleri de hiç kaçırmadan izliyorum açıkçası :) aynı şekilde çizgi film ya da anime tarzı olanları da severim :p

the avengers'ı henüz izleme fırsatım olmadı ama pepper potts çok zarif bi karakter gibi görünüyor, gwyneth paltrow'un tipinin de etkisi var tabi.

bi de unutmadan, blogunuzu bayadır çok beğenerek takip ediyorum ve 3. resimdeki etek+ayakkabıya bayıldım :p

Clea dedi ki...

beetlebum,
öncelikle geç cevap verdiğim için çok özür diliyorum. bir ara gwyneth paltrow'a gıcık olmuştum ama evet kabul etmek gerek ki kadının zarif bir tarafı var. bu tarz kıyafetleri de iyi taşıyor. Avengers'da çok eğlendim ben, ama çok fazla bir şey bilmiyorum çizgi roman konusunda o yüzden çok takılmadan, rahat seyrettim filmi. çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. şu sıralar maalesef yazma fırsatı bulamıyorum. halbuki böyle planlamamıştım ama oluyor böyle bazen:-) görüşmek üzere, hoşçakalın.

Clea dedi ki...

Ioana-Carmen,
ok sweetie:-)xoxo!